header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Gaat zaalhockey wel door deze winter?

Nieuws afbeelding 23-9-2020 Met alle nieuwe ontwikkelingen is deze vraag actueler dan ooit. Zowel bij de KNHB als binnen Fletiomare heeft dit vraagstuk alle aandacht en worden verschillende scenario’s overwogen en overlegd.  

Waar staan we nu?
Op dit moment wordt er vooral gekeken naar andere zaalsporten en hoe dat gaat. Denk bijvoorbeeld aan basketbal, korfbal en zaalvoetbal waar de zaalcompetities al weer van start zijn gegaan. De sportbonden hebben hierover onderling en ook met NOC/NSF nauw contact. Er is nu nog geen aanleiding om aan te nemen dat er extra risico’s zijn, mits de sporthallen voldoen aan de richtlijnen t.a.v. ventilatie e.d.. Tegelijkertijd wil iedereen de financiële risico’s van het eventueel niet door kunnen gaan van een zaalcompetitie minimaliseren, dus zal er altijd een voorzichtig besluit worden genomen op basis van de meest actuele situatie. 

Voor het geval de zaalcompetitie niet door zou kunnen gaan wordt er ook gekeken naar andere alternatieven voor de winterperiode, want iedereen hoopt natuurlijk deze winter wel gewoon door te kunnen sporten. De KNHB onderzoekt hierbij bijvoorbeeld de mogelijkheden voor de midwintercompetitie en ook binnen Fletiomare zijn we onze opties in kaart aan het brengen. 

Waarop wordt de beslissing gebaseerd?
De KNHB maakt deze keuze niet zelfstandig. Dit gebeurt in goed overleg met overheid en RIVM. Daarnaast heeft elke gemeente zelf ook een verantwoordelijkheid. De gezondheid van de leden staat natuurlijk voorop in de te maken keuzes.  

Hoe nu verder?
Na de eerste twee weken van oktober wordt door de KNHB een besluit genomen of we deze winter wel of niet veilig de zaal in kunnen. Met andere woorden: voor nu gaan we verder alsof zaalhockey gewoon door zal gaan. Achter de schermen gaan we tegelijkertijd ook aan de slag met eventuele oplossingen voor het geval dat toch niet zo is. 

Zodra het besluit genomen is zullen we iedereen hier natuurlijk zo snel mogelijk over informeren. 

Bestuur Hockey Technische Zaken (HTZ)
Technische Commissie
Zaalhockeycommissie Fletiomare