header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Naar een veilige sportomgeving bij Fletiomare

Nieuws afbeelding 9-10-2023

Naar een veilige sportomgeving bij Fletiomare

 

Als vereniging is niets zo fijn als kunnen zeggen dat je een geoliede machine bent die haar zaakjes goed op orde heeft. Daar hoort ook bij dat de fysieke en sociale veiligheid gegarandeerd wordt, zowel voor leden, vrijwilligers, personeel als voor bezoekers. Grensoverschrijdend gedrag is een lastig onderwerp, waarvan elke vereniging hoopt dat het bij hen niet voorkomt. Maar de kop in het zand steken en het er maar niet over hebben, is niet de oplossing. Ook bij Fletiomare kunnen we er niet zomaar van uitgaan dat het niet zal voorkomen. Daarom moeten we er goed op voorbereid zijn.

 

Bij Fletiomare is hiervoor sinds enkele jaren een aantal maatregelen genomen, waaronder:

 

  • Onze vrijwilligers dienen in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
  • Er zijn gedragsregels van kracht voor spelers, trainers, bestuursleden personeel en andere vrijwilligers
  • Er is een vertrouwenspersoon. Deze is er voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand (vertrouwelijk) over wil praten.
  • De commissie Veilig Sport Klimaat zet zich in voor een sportieve en veilige sfeer op de club en het hockeyveld in het algemeen. Ook zij kunnen melders helpen op weg naar hulp, maar zijn er ook om preventief beleid op te zetten.
  • Onze vereniging is regelmatig in contact met andere hockeyverenigingen en de KNHB rondom deze onderwerpen. Zo heeft ook de KNHB een aantal VCP-ers (vertrouwenscontactpersonen) met wie contact opgenomen kan worden.

 

 

Mocht er iets in of rond je team gebeuren waarbij jij je niet veilig of prettig voelt, probeer dat dan bespreekbaar te maken bij iemand waar je je prettig bij voelt in het team, in de begeleiding of elders binnen de vereniging. Maar het kan zijn dat je iets ervaart wat je liever niet met één van hen bespreekt. Om ervoor te zorgen dat jij ook dan geholpen kan worden of iets kenbaar kunt maken zonder dat iemand van het team dat weet, heeft Fletiomare speciaal voor vertrouwelijke zaken vertrouwenscontactpersonen beschikbaar.

Heb je als speler, trainer/coach, vrijwilliger, scheidsrechter of bestuurslid te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag en wil je hier over praten? Neem dan contact op met [email protected], of met [email protected].

 

Voor meer informatie, of om direct een situatie te melden, zie onze website www.fletiomare.nl.

·Veilig Sport Klimaat

·Vertrouwenspersoon

Via deze link kun je direct een melding doen: Contact