header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Fletiomare Corona protocol

Nieuws afbeelding 25-8-2020

Nu het hockeyseizoen weer gaat beginnen en we nog steeds te maken hebben met Corona, is het belangrijk dat we met zijn allen een veilige (hockey) omgeving creëren voor iedereen die Fletiomare bezoekt. Hiervoor is een protocol opgesteld. We zullen dit regelmatig herzien en aanpassen aan de actuele situatie.

Algemeen

Uiteraard gelden de algemene regels gesteld vanuit de overheden en KNHB ook op onze club: houd rekening met elkaar, houd anderhalve meter afstand, nies in je elleboog, zorg voor persoonlijke hygiëne en langs de lijn wordt er niet geschreeuwd. Als je ongewenst gedrag ziet, spreek elkaar hier op aan. Ben je ziek of heb je symptomen? Kom dan niet naar de club. Alleen samen kunnen we er zo voor zorgen dat we zo lang mogelijk kunnen blijven hockeyen.

Complex

Iedereen is welkom op de club, mits je je houdt aan de richtlijnen die in het protocol beschreven zijn. Er zijn looprichtingen uitgezet om drukke routes te ontlasten. Dit betekent dat voor sommige velden je niet altijd de snelste route kunt nemen.

Tijdens trainings- en wedstrijddagen zijn er corona coördinatoren op het complex aanwezig. Deze zijn herkenbaar aan het gele hesje. Volg de aanwijzingen op. Ook is er signalering uitgezet op het terrein waardoor duidelijk is aangegeven waar je wel mag lopen/staan en waar niet. Ook is duidelijk aangegeven waar publiek mag staan tijdens de wedstrijden. Ook hier geldt 1,5 meter regel.

Registratie

Bij binnenkomst op het complex vragen we je te registreren. Ook dien je een gezondheidscheck in te vullen. Op dit moment zijn we een aantal mogelijkheden aan het testen om dit van te voren online of ter plekke via je telefoon te doen. Fletiomare doet er alles aan om jouw privacy te waarborgen en we gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. De gegevens zullen niet langer bewaard worden dan 14 dagen. Zodra er meer duidelijkheid is over de registratietool zullen we dit op het terrein en via de website bekend maken.

Kleedkamers

De kleedkamers zullen gesloten blijven tot nader order. Dit betekent dat je omgekleed naar de club komt en niet kan douchen na training of wedstrijd. Dit geldt voor alle teams. Ook teambesprekingen kunnen niet plaatsvinden in de kleedkamer. Dit kan buiten op het terrein plaatsvinden, digitaal of tijdens de laatste training voor de wedstrijd.

Horeca

In het weekend is onze horeca binnen alleen geopend om iets te bestellen aan de bar en daarna direct naar buiten te gaan. Doordeweeks op trainingsdagen is het bargedeelte binnen open, maar alleen zittend met een maximum van 50 personen voor de hele ruimte. Denk hier aan elkaar en maak ruimte voor het volgende team zodat elk team nog even een drankje kan drinken na afloop van de training.

Masker en dug-out gebruik

Let op bij het gebruik van maskers dat je je eigen masker constant gebruikt. Zorg in het geval dat dat niet kan dat er achter het doel desinfecterende spray staat voor ontsmetting. Dit kan eventueel door wisselspelers gedaan worden. Let ook op afstand in de dug-out voor 18+. Naast de dug-outs zullen extra stoelen op 1,5 meter geplaatst worden. Voorkom het lenen van materialen, neem je eigen bidon en fruit mee.

Uitwedstrijden / vervoer

Voor hockeyers vanaf 13 jaar geldt de regel om een mondkapje te dragen in de auto als de overige inzittenden geen onderdeel van je huishouden zijn. Degene die de auto bestuurt, draagt altijd een mondkapje, ook als in de auto kinderen jonger dan 13 jaar zitten.

Bezoekers van uitspelende clubs

Onze tegenstanders zijn uiteraard inclusief begeleiding en publiek welkom op ons complex indien ook zij zich houden aan onze corona regels. Alleen de  teammanager mag het clubhuis in om zich te melden bij onze wedstrijdtafel ‘de Fifocorner’. Onze kleedkamers en douches zijn niet beschikbaar. Toiletten, EHBO en AED uiteraard wel. Tegenstanders uit de landelijke (sub)topklasse (A1 en B1 teams) en tegenstanders van ons Heren 1 en Dames 1 trakteren wij normaal gesproken op een gezonde gezamenlijke lunch na de wedstrijd. Echter volgen we nu het KNHB advies om geen gezamenlijke lunch te organiseren. Als alternatief zullen we deze teams een gezonde take-away lunch in papieren zak aanbieden. Deze is door de teammanager af te halen bij de bar na de wedstrijd en kan in de auto terug naar huis genuttigd worden. Het is niet de bedoeling dat deze lunch gezamenlijk op ons complex wordt gebruikt.

Fletiomare corona protocol

Ons totale protocol is bijgevoegd. De komende weken zullen we wekelijks de situatie evalueren en aanpassen waar nodig. We  communiceren dit vervolgens via de website en in het protocol. Voor verdere vragen/opmerkingen over het protocol kunnen gesteld worden via [email protected] of kan er gekeken worden op de website van de KNHB .waar een nuttige Q&A staat over het competitieverloop in coronatijd.


Bijlage